Protlaky pod komunikacemi

10.11.2022

Připojujete svůj dům na veřejnou síť nebo zkrátka potřebujete projít pod komunikací, aniž byste ji přerušili? Pomůžeme Vám. Provádíme protlaky pod komunikací pro snadné vedení inženýrských sítí. Zajišťujeme tak průchod vody, plynu či elektřiny napříč danou komunikací bez nutnosti přerušení jejího povrchu a omezení či zastavení provozu.

Jaké zakázky realizujeme rozměry a druhy komunikací

Nyní detailně, co pro vás dokážeme realiovat a co už ne. Náš stroj umožňuje realizaci průchodu maximálního průměru 130 mm. Vlastníme rakety třech různých rozměrů: 45 mm, 85 mm, 130 mm, které umožňují průchody uvedených průměrů. Maximální délka průrazu je pak 13 m v kuse, což je dostačující pro: silnice 2. a 3. třídy, obecní cesty, cyklostezky, chodníky apod. Dálnice a vlakové trati nikoliv.

Bezvýkopová metoda neřízené horizontální protlaky


nákres

Postup protlačování pomocí zemních raket GRUNDOMAT


nákres

Protlaky pod komunikací pro inženýrské sítě

O co tu jde především? Pointou celé služby je překročení komunikace pro inženýrské sítě bez jejího přerušení. Tedy například zajistíme připojení vašeho rodinného domu do veřejné sítě. Konkrétně jsou to: voda, plyn a elektřina. Pracujeme pro rodiny, firmy, obce a města, a také pro místní instituce. Nejčastější realizací jsou vodovodní přípojky pod místní komunikací.

Stručný popis realizace zakázky

Na obou stranách se vykopou manipulační díry. Zde se usadí zemní raketa, která je díky kompresoru postupně protlačena na druhou stranu. Pokud jsou v prostoru původní sítě, musí se udělat sonda a zjistit přesné umístění, aby se zabránilo jejich porušení. V kamenitém terénu je třeba počítat s tolerancí v konečném místě výstupu.

Náš stroj  zemní raketa Grundomat

Říkáte si, jaká mašina má na takovou práci dostatek síly? Zemní raketa Grundomat je pneumatické zařízení, pro které takový průraz pod komunikací není problém. Je to pohyblivá hlavice se sekáčem, který narušuje okolní zeminu a následně ji pěchuje okolo sebe. Současně za sebou okamžitě vtahuje ochranné trubky. Průměrná rychlost této činnosti zajistí protlak délky cca 10 m za hodinu činnosti.

Nezávazně poptat

Kde protlaky realizujeme Chlumec, Hradec Králové i Praha

Hlavní záběr činnosti je kolem měst: Chlumec nad Cidlinou a Nový Bydžov. Zde spolupracujeme i s konkrétními institucemi a realizujeme hlavně vodovodní přípojky. Protlaky pod komunikacemi jsme však schopni realizovat i v celém úseku Hradec Králové až Praha. Tedy i v městech jako: Poděbrady, Nymburk Kolín, ale i Jičín nebo Kutná Hora.