Terénní úpravy na pozemku

13.12.2022

Právě jste dostavěli svůj rodinný dům a uvnitř dotváříte ten pravý domov? Venku to ale vypadá jako na tankodromu? Zajistíme kompletní terénní úpravy na vašem pozemku, tak abyste mohli bydlet, pracovat či odpočívat a kolem domu měli krásné prostředí. Ať už jde o rodinné domy, úřady, sídla firem či jiné objekty, zařídíme vše od A do Z.

Vzorová realizace terénní úpravy pozemku

Nemáte představu, jak to celé proběhne? Zde malá ukázka. 
Nejčastěji upravujeme terén na pozemku soukromého majitele, tedy u rodinného domu. V tomto případě jsme zeminu odtěžovali a převáželi tam kde byla potřeba, a také jsme pomocí kameniva vytvářeli pojezdové a pochozí plochy.

Odtěžení zeminy navezení a pěchování kameniva

Nejprve jsme museli odtěžit přebytečnou zeminu v prostoru příjezdu ke garáži. Proti následnému prorůstání zeleně jsme na srovnaný terén položili geotextílii a na ni postupně naváželi kamenivo různých frakcí. Nejprve největší tzv makadam a následně dvě menší frakce. Vše jsme samozřejmě průběžně zpevňovali velkou vibrační deskou, až vznikla velice pevná rovná plocha.

Nezávazně poptat terénní úpravy

Využití odtěžení zeminy srovnání terénu zahrady

Odtěženou zeminu jsme postupně odváželi do prostoru zahrady, kde jsme ji využili v rámci terénních úprav rozlehlé zahrady. Zaváželi jsme veškeré nerovnosti i původní svah, v některých místech vznikla až metrová vrstva nové zeminy. Vytvořili jsme tak pohlednou zahradní plochu, kterou lze dále libovolně využít a upravit.

Nopová fólie a terén u domu

Část zeminy byla využita také v poměrně úzkém prostoru mezi domem a plotem. Zde jsme nejprve podél domu položili nopovou fólii kvůli odizolování objektu proti vlhkosti. Následně jsme dosýpaly zeminu zpoza plotu, což byla vzhledem k situaci na místě jediná možnost. Zeminu jsme zde svahovali lehce od domu, aby se tím směrem stahovala i voda.

Terénní úpravy na vašem pozemku

Určité věci lze jistě dělat svépomocí, rýčem, lopatou a kolečkem. Ale v dnešní době platí, že čas jsou peníze a každý umíme něco. Navíc ne všechno lze dělat bez techniky. My jsme kompletně vybaveni a nasloucháme potřebám zákazníků. Veškeré práce realizujeme po pečlivých konzultacích, které přichází i během samotné realizace. Proto se na nás neváhejte obrátit.

Kde terénní úpravy realizujeme?

Malé terénní úpravy řešíme v okruhu cca 20 km, tedy Chlumec nad Cidlinou, Nový Bydžov, Nechanice. Ty větší realizujeme i mnohem dále: Hradec Králové, Městec Králové, Lázně Bohdaneč, Přelouč, Poděbrady, Kolín či Nymburk.